Aromatherapie
Wat is aroma therapie

Aromatherapie is een alternatieve holistische therapie gebaseerd op het gebruik van de geneeskrachtige werking van etherische oftewel essentiële olie. Etherische olie is een kostbaar produkt omdat er heel veel materiaal nodig is voor het uiteindelijke flesje pure etherische olie. Bijvoorbeeld voor 300 gram rozenolie heeft men 1000 kg rozenblaadjs nodig. U begrijpt dat de geurende flesjes van de drogist vaak synthetisch en kunstmatig gefabriceerd zijn en derhalve geen therapeutische werking hebben. Voor de echte oliën zult u zich moeten vervoegen bij een holistische aromatherapeut.

Een holistisch benadering wil zeggen dat er bij een behandeling gekeken wordt naar zowel het lichaam als het geestelijke aspect. Etherische (of essentiële) oliën zijn vluchtige niet vette oliën die gewonnen zijn uit kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie is een samenvoeging van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren en de daarbij behorende geneeskrachtige werking.

Hoe werkt aromatherapie

Etherische oliën hebben een sterk effect op de psyche. Het is bekend dat 2 zenuwbanen direct van het reukzintuig naar het limbische systeem lopen (dit is het deel van de hersenen dat betrokken is bij het geheugen en de emoties). Een voorbeeld uit het dagelijks leven is dat men een geur waarneemt en weer aan vroeger moet denken (associatie). Ik verwerk de etherische olie in een natuurlijke creme of plantaardige basisolie,waardoor de aromatherapie wordt vermengd met de alledaagse gezondheid en/of schoonheid.

Voor wie?

Aromatherapie kan ingezet worden bij  klachten als
• Spanningshoofdpijn.
• Angst en slapeloosheid.
• Een verstoorde hormoonhuishouding.
• Een irritante kriebelhoest
• Als waardevol ingrediënt in een dag-of nachtcrème.
• Bij jeuk (al dan niet met hormonale oorzaak) .
• Enz.enz.
Home
Tarieven
Contact
Massage

*Sportmassage
*Aqamamassage

*Hot-Stonemasage
*Voetreflexmassage
*Fibromyalgiemassage
*Metamorfosemassage
*Ontspanningsmassage
*Kruidenstempelmassage
Heling

*Oorkaarsen
*Magnetiseren
*Methode Dorn

*Gesprekstherapie