Hot-Stone massage
Wat is Hot-stone massage
Dit  is een massage van het lichaam, waarbij gemasseerd wordt met warme basaltstenen van ongeveer 45 graden Celcius. De hitte en de 'druk' van de stenen dringt diep door in de spieren. De warmte wordt traag afgegeven en houdt lang aan. Daardoor krijg je een diep en heel ontspannend gevoel.
Een hot-stone massage helpt spanningen af te voeren, brengt ervaringen van rust, evenwicht en veiligheid en helpt om met beide benen weer op de grond te staan.


Voor wie

Hot-stone massage is voor iedereen geschikt maar heeft wel een aantal (plaatselijke)contra-indicaties,  bijvoorbeeld huidontstekingen, een hoge bloeddruk of extreme vermoeidheid.


Hoe

De stenen worden verwarmd door middel van  een warmwaterbad en eerst op je rug neergelegd. Door de warmte en ligging van de stenen ervaar je direct een aangename ontspanning.Na de legging van de stenen op je rug worden eerst je benen  met warme stenen gemasserd waarna  de rest van je lichaam gemasseerd wordt met de stenen Hot-stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.Bij de Indiaanse bevolking ging men op zoek naar zwarte basaltstenen die zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen om deze te verwarmen om er pijnlijke spieren en gewrichten mee te behandelen. Ze zijn door de natuur gevormd en komen uit schone en energierijke gebieden. Volgens een oud Indiase zegswijze zijn ze gevormd door de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht.Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard  magnesium en ijzerhoudend vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. Een hot-stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.


Cold- stones

Ook kan de hot-stone massage worden afgewisseld met de z.g.n.cold- stones.Dit zijn marmeren stenen; marmer staat bekend als een van de koudste steensoorten.
Door de warme stenen zetten bloedvaten uit waardoor bloed en afvalstoffen door het lichaam gestuwd worden, welk een kalmerend effect op het zenuwstelsel heeft. Door de koude stenen krimpen de bloedvaten weer samen en stimuleren daardoor het zenuwsysteem. Dit heeft tot gevolg dat elke lichaamscel meer zuurstof krijgt terwijl tegelijkertijd de afvalstoffen effectiever worden verwijderd.
Home
Tarieven
Contact
Massage

*Sportmassage
*Aqamamassage

*Voetreflexmassage
*Fibromyalgiemassage
*Metamorfosemassage
*Ontspanningsmassage
*Kruidenstempelmassage
Heling

*Oorkaarsen
*Magnetiseren
*Methode Dorn
*Aromatherapie

*Gesprekstherapie