Oorkaars Therapie
Wat is oorkaars therapie

Oorkaars therapie is een oeroude therapie. Het is een aanvullende therapie met een zeer brede werking, die gebruikt kan worden in het verbeterproces van allerlei oor-, neus-, keelklachten en andere hoofdklachten, zoals migraine. De therapie houdt in dat de oren gereinigd worden met behulp van een, speciaal voor dit doel, vervaardigde holle kaars.

De Oorkaars therapie kwam via de Hopi-indianen - woonachtig in het zuiden van Noord-Amerika - uiteindelijk in Europa terecht. Bij de Hopi-indianen werd de oorkaars traditioneel gebruikt voor het zuiveren en harmoniseren van de energetische velden. Met andere woorden voor het verwijderen van negatieve energieën. Dit is niet zo verwonderlijk, want de oorkaars stamt uit de tijd dat ziekte, therapie en godsdienst nog nauw met elkaar verbonden waren .


Voor wie

Voornamelijk bij klachten zoals :

•  Vastzittend oorsmeer; dit is een pijnloos alternatief voor het zgn. ,,uitspuiten".
•  Neus- voorhoofd- of bijholte ontsteking.
•  Oorpijn, oorsuizen.
•  Vol hoofd, stress.

Oorkaarstherapie en kinderen
Oorkaarstherapie is zeer geschikt voor kinderen met oor-, neus- en keelklachten. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen worden behandeld. Voorwaarde is echter, dat ze stil kunnen blijven liggen. Kinderen met buisjes in de oren kunnen niet behandeld worden, aangezien het trommelvlies geperforeerd is. Wel mogen de kinderen een oorkaars behandeling krijgen vóórdat de buisje worden geplaatst.
Home
Tarieven
Contact
Heling

*Magnetiseren
*Methode Dorn
*Aromatherapie

*Gesprekstherapie
Massage

*Sportmassage
*Aqamamassage

*Hot-Stonemasage
*Voetreflexmassage
*Fibromyalgiemassage
*Metamorfosemassage
*Ontspanningsmassage
*Kruidenstempelmassage